Informație generală

Întreprinderea de Stat „Radiocomunicaţii” oferă servicii de difuzare a programelor de radio şi televiziune pe întreg teritoriul ţării, având în administrare trei reţele publice de televiziune şi două reţele de radiodifuziune cu acoperire naţională în format analog și o reţea publică TV (MUX A) cu acoperire naţională în format digital.

Activitatea Întreprinderii de Stat „Radiocomunicaţii” include la fel difuzarea programelor altor instituţii ale audiovizualului din ţară şi de peste hotare, precum și, difuzarea programelor radio prin cablu în mun. Chişinău.

În dotare tehnică, actualmente Întreprinderea de Stat „Radiocomunicaţii” are următoarele echipamente de televiziune, ce difuzează programele TV în format analogic: 20 emiţătoare TV de mare putere, 8 emiţătoare TV cu puterea până la 1KW, 63 retranslatoare TV de mică putere.

Totodată, pentru difuzarea programelor publice de radio în benzile FM și de unde medii, întreprinderea dispune de 18 emiţătoare RD amplasate la 9 staţii de televiziune şi radiodifuziune şi 16 retranslatoare radio.

Furnizarea primului multiplex digital DVB-T2 (MUX A) se efectuează prin intermediul a 17 emițătoare TV digitale. În același timp, este totalmente funcțională din punct de vedere tehnic și o rețea din 9 emițătoare DVB-T2 pentru furnizarea celui de-al doilea multiplex digital - MUX B.

Infrastructura întreprinderii este unică de acest fel în Republica Moldova datorită ansamblurilor de clădiri tehnice special amenajate şi piloni sau turnuri. Total pe teritoriul republicii sunt amplasaţi 14 piloni şi turnuri cu înălţimea de la 100 pînă la 350 m şi 66 de piloneţi cu înălţimea de pînă la 100 m.

Parteneri

ÎM "Orange Moldova" SA
France Media Monde
I.P.N.A. Compania "Teleradio-Moldova"
ÎM "Moldcell" SA
Broadcasting Board of Governors
ÎCS "General Media Group Corp" SRL
SA "Moldtelecom"
Focus Radio Network
"Radio Media Group" SRL
TV5 Monde
Telestar Media SRL
FCC "Micul Samaritean"
"Selectcanal" SRL
Media Content Distribution SRL

Produsul a fost adăugat în coș

Continuă cumpărăturile Finisează comanda