Întrebări frecvente

Ce este Î.S. "Radiocomunicații"?

Î.S. "Radiocomunicații" este o Întreprindere de Stat, subordonată Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, care activează în domeniul comunicațiilor.

Cum să ajung la oficiul Î.S. "Radiocomunicații"?

Cu microbuzele 180, 186 și 104.

Ce este televiziunea terestra?

Televiziunea terestra reprezinta difuzarea prin eter (aer) a semnalului de televiziune prin intermediul unor antene terestre si receptia acestuia prin intermediul antenelor terestre. In prezent, aceasta se realizeaza aproape exclusiv prin intermediul unor sisteme analogice.

Care este diferenta intre televiziunea digitala terestra si televiziunea analogica terestra?

Transmisiunea digitala inseamna imagine si sunet mai bune, ghid electronic de programe si o multime de alte servicii suplimentare pentru cei care receptioneaza semnalul TV gratuit, prin intermediul unei antene terestre. Transmisiunea digitala permite si o oferta mai mare de canale.

Cand va fi disponibila televiziunea digitala terestra DVB-T2 H.265 HEVC?

Tranziția la televiziunea digitală terestră are loc treptat, extinderea teritorială urmând a se implementa pe zone geografice astfel încat să acopere aproape întreaga suprafată a Republicii Moldova până la sfarșitul anului 2017.

Care sunt avantajele televiziunii digitale terestre DVB-T2 H.265 HEVC?

1. Calitate superioara a imaginii, în standard SD (Standard Definition Television) sau de înalta definitie HD (High Definition Television) 
2. Sunet de înalta fidelitate (Dolby, 5.1, etc.) 
3. EPG – Ghidul Electronic de Programe. EPG ofera un ghid TV electronic care se poate consulta direct pe ecranul televizorului (sau, dupa caz, online). Prin EPG aveti acces, în timp real, la informatii despre toate programele TV, puteti selecta canalele si emisiunile favorite, puteti restrictiona canalele care nu va intereseaza si puteti bloca accesul la anumite programe folosind un cod predeterminat.

Cum pot recepționa televiziunea digitală terestră DVB-T2 H.265 HEVC?

Pentru a putea continua sa receptionăm programele de televiziune dupa trecerea exclusiv la semnalul digital, televizorul trebuie sa detina un receptor compatibil cu transmisiunea digitala in standard DVB-T2 H.265 HEVC sau sa conectăm cu ajutorul unui decoder digital (set-top-box) DVB-T2 H.265 HEVC extern.

Putem recepționa televiziunea digitală terestră cu televizoarele vechi, cele cu tub?

Adaptarea receptoarelor TV analogice (cu tub) pentru recepția semnalului digital presupune achizitionarea unui decoder digital (set-top-box) DVB-T2 H.265 HEVC extern, care va fi conectat la televizor prin intermediul unui cablu (SCART sau AV). Televizoarele digitale vor avea și ele nevoie de același set-top-box, dacă nu sunt echipate din producție cu un tuner digital în standard DVBT2 H.265 HEVC (standardul care va fi adoptat petru transmisia terestră digitală în Republica Moldova). Este nevoie și de achiziția unei antene decimetrice capabilă de recepția semnalului digital – deși, în majoritatea cazurilor, o simplă antenă de cameră va fi suficientă pentru recepție.

Ce se intâmplă dacă nu achizitionăm un televizor compatibil sau un decodor digital DVB-T2 H.265 HEVC?

Odată cu încetarea completă a transmisiunii semnalului analogic, veți pierde accesul la emisiile gratuite receptionate prin intermediul unei antene terestre.

Ce tip de antenă și receptor am nevoie pentru a recepționa televiziunea digitală terestră?

Pentru recepția televiziunii digitale terestre aveți nevoie de: 
1. Antenă decimetrică externă sau de cameră, 
2. Receptor digital (Set Top Box) DVB-T2 H.265 HEVC, 
3. Televizor.

Unde pot procura antenă și receptor DVB-T2?

În magazine specializate.

Cum pot să mă abonez/dezabonez de la serviciul Radio prin cablu?

La solicitarea cetăţenilor de a se abona la serviciul radio prin cablu, aceştia trebuie să se prezinte la Î.S. „Radiocomunicaţii” sau să expedieze o scrisoare prin care solicită serviciul dat (pentru mai multe detalii apelaţi nr. 022 87 6364).

La solicitarea cetăţenilor de a obţine dispoziţia de dezabonare de la serviciul radio prin cablu, aceştia trebuie să se prezinte cu buletinul de identitate şi factura de plată în care este indicată plata pentru Radio, la Î.S. „Radiocomunicaţii”, pentru a completa cererea de deconectare.

Contacte Centru de achitări:

Programul de primire a abonaților:
Luni-Vineri orele: 09:00-16:00 (12:00-13:00 pauza de masă)
Tel. 022-87-63-66

Parteneri

Produsul a fost adăugat în coș

Continuă cumpărăturile Finisează comanda