Întrebări / Răspunsuri

Ce este televiziunea terestra?

Televiziunea terestra reprezinta difuzarea prin eter (aer) a semnalului de televiziune prin intermediul unor antene terestre si receptia acestuia prin intermediul antenelor terestre. In prezent, aceasta se realizeaza aproape exclusiv prin intermediul unor sisteme analogice.

Care este diferenta intre televiziunea digitala terestra si televiziunea analogica terestra?

Transmisiunea digitala inseamna imagine si sunet mai bune, ghid electronic de programe si o multime de alte servicii suplimentare pentru cei care receptioneaza semnalul TV gratuit, prin intermediul unei antene terestre. Transmisiunea digitala permite si o oferta mai mare de canale.

Cand va fi disponibila televiziunea digitala terestra DVB-T2 H.265 HEVC?

Tranziția la televiziunea digitală terestră are loc treptat, extinderea teritorială urmând a se implementa pe zone geografice astfel încat să acopere aproape întreaga suprafată a Republicii Moldova până la sfarșitul anului 2017.

Care sunt avantajele televiziunii digitale terestre DVB-T2 H.265 HEVC?

1. Calitate superioara a imaginii, în standard SD (Standard Definition Television) sau de înalta definitie HD (High Definition Television) 
2. Sunet de înalta fidelitate (Dolby, 5.1, etc.) 
3. EPG – Ghidul Electronic de Programe. EPG ofera un ghid TV electronic care se poate consulta direct pe ecranul televizorului (sau, dupa caz, online). Prin EPG aveti acces, în timp real, la informatii despre toate programele TV, puteti selecta canalele si emisiunile favorite, puteti restrictiona canalele care nu va intereseaza si puteti bloca accesul la anumite programe folosind un cod predeterminat.

Cum pot recepționa televiziunea digitală terestră DVB-T2 H.265 HEVC?

Pentru a putea continua sa receptionăm programele de televiziune dupa trecerea exclusiv la semnalul digital, televizorul trebuie sa detina un receptor compatibil cu transmisiunea digitala in standard DVB-T2 H.265 HEVC sau sa conectăm cu ajutorul unui decoder digital (set-top-box) DVB-T2 H.265 HEVC extern.

Putem recepționa televiziunea digitală terestră cu televizoarele vechi, cele cu tub?

Adaptarea receptoarelor TV analogice (cu tub) pentru recepția semnalului digital presupune achizitionarea unui decoder digital (set-top-box) DVB-T2 H.265 HEVC extern, care va fi conectat la televizor prin intermediul unui cablu (SCART sau AV). Televizoarele digitale vor avea și ele nevoie de același set-top-box, dacă nu sunt echipate din producție cu un tuner digital în standard DVBT2 H.265 HEVC (standardul care va fi adoptat petru transmisia terestră digitală în Republica Moldova). Este nevoie și de achiziția unei antene decimetrice capabilă de recepția semnalului digital – deși, în majoritatea cazurilor, o simplă antenă de cameră va fi suficientă pentru recepție.

Ce se intâmplă dacă nu achizitionăm un televizor compatibil sau un decodor digital DVB-T2 H.265 HEVC?

Odată cu încetarea completă a transmisiunii semnalului analogic, veți pierde accesul la emisiile gratuite receptionate prin intermediul unei antene terestre.

Ce tip de antenă și receptor am nevoie pentru a recepționa televiziunea digitală terestră?

Pentru recepția televiziunii digitale terestre aveți nevoie de: 
1. Antenă decimetrică externă sau de cameră, 
2. Receptor digital (Set Top Box) DVB-T2 H.265 HEVC, 
3. Televizor.

Unde pot procura antenă și receptor DVB-T2?

 

În magazine specializate.

Parteneri

Societatea Română de Televiziune
Telesistem TV SRL
ÎM "Orange Moldova" SA
France Media Monde
I.P.N.A. Compania "Teleradio-Moldova"
ÎM "Moldcell" SA
Broadcasting Board of Governors
ÎCS "General Media Group Corp" SRL
SA "Moldtelecom"
TV5 Monde
Telestar Media SRL
FCC "Micul Samaritean"
"Selectcanal" SRL

Produsul a fost adăugat în coș

Continuă cumpărăturile Finisează comanda