Familiile beneficiare de ajutor social vor putea primi gratuit convertoare pentru Televiziunea digitală terestră

647

03 march 2022

 

Familiile beneficiare de ajutor social vor putea depune, în perioada 15 aprilie – 20 mai 2022, o cerere pentru a primi gratuit convertoare pentru televiziunea digitală terestră. O hotărâre în acest sens a fost adoptată la data de 02 martie 2022, de Cabinetul de miniștri.

Punerea în aplicare a prevederilor proiectului va oferi familiilor posibilitatea recepționării mai multor posturi TV, cu o calitate mai bună a imaginii și a sunetului. Documentul vine să asigure tranziţia la televiziunea digitală terestră, în condițiile în care, de la 1 mai 2022 va fi sistată emisia programelor TV în format analog.

Modalitatea de acordare a convertoarelor se face în baza cererilor solicitanților la asistentul social comunitar, iar listele cu persoanele înregistrate vor fi examinate și acceptate de asistenții sociali și aprobate de către vicepreședinții raioanelor, iar în cazul municipiilor, de viceprimarii pe probleme sociale.

Pentru dotarea gratuită cu convertoare a familiilor beneficiare de ajutor social, în bugetul de stat pentru anul 2022 au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de 4,5 milioane de lei.

Până la moment, circa 23 de mii de familii social vulnerabile au primit convertoare pentru a avea acces la televiziunea digitală terestră.

Partajează

Parteneri

Societatea Română de Televiziune
Telesistem TV SRL
ÎM "Orange Moldova" SA
France Media Monde
I.P.N.A. Compania "Teleradio-Moldova"
ÎM "Moldcell" SA
Broadcasting Board of Governors
ÎCS "General Media Group Corp" SRL
SA "Moldtelecom"
TV5 Monde
Telestar Media SRL
FCC "Micul Samaritean"
"Selectcanal" SRL

Produsul a fost adăugat în coș

Continuă cumpărăturile Finisează comanda