Învață la distanță cu Televiziunea Digitală Terestră

1739

20 april 2021

Venim cu intenția de a Vă informa cu privire la colaborarea Întreprinderii de stat ”Radiocomunicații” și Primăria municipiului Chișinău pentru dezvoltarea și îmbunătățirea proectului ”Bibliotecă digitală www.educationline.md” și difuzarea zilnică a lecțiilor video de către furnizorii de servicii media.

La data de 1 aprilie 2021 a fost semnat un contract de colaborare cu scopul de a crește posibilitățile de vizualizare a lecțiilor video, fiind un instrument didactic digital, care facilitează accesul la procesul educațional, în temeiul prevederilor articolului 128, alineatul (6) al Codului educației nr. 152/2014.

Conform celor sus menționate, ținem să Vă informăm că, în raza de 30 km a orașului Chișinău, prin semnalul Televiziunii digital terestre, vor fi difuzate lecțiile video ale bibliotecii digitale.

Parametrii tehnici a semnalului DVB-T2 difuzat în mun. Chișinău pe can.42, atât pentru cetățeni cât și operatorii de servicii media sunt:

– Frecvența: 642MHz (can.42)

– Puterea de emisie: 300W

– Lărgime de bandă (Bandwidth): 8MHz

– Standard de codare video: H.264

– Modulația: 256QAM

– Modul de transmisie (FFT): 32K

– Rata de cod (code rate): 3/4

– Interval de gardă (GI): 1/128

 

Astfel, Întreprinderea de stat ”Radiocomunicații” vine cu o ofertă către furnizorii de servicii media pentru a distribui fluxul de programe a lecțiilor video.

Pentru a beneficia de acest serviciu, operatorii sunt așteptați pentru semnarea unui contract de colaborare cu titlu gratuit întru respectarea anumitor condiții de interconectare la acest serviciu.

De asemenea, am dori să menționăm că Întreprinderea de stat ”Radiocomunicații” este mereu deschisă pentru colaborări care au ca scop dezvoltarea culturală și educaționala a cetățenilor și care sunt către beneficiul lor.

Partajează

Parteneri

Societatea Română de Televiziune
Telesistem TV SRL
ÎM "Orange Moldova" SA
France Media Monde
I.P.N.A. Compania "Teleradio-Moldova"
ÎM "Moldcell" SA
Broadcasting Board of Governors
ÎCS "General Media Group Corp" SRL
SA "Moldtelecom"
TV5 Monde
Telestar Media SRL
FCC "Micul Samaritean"
"Selectcanal" SRL

Produsul a fost adăugat în coș

Continuă cumpărăturile Finisează comanda