Republica Moldova trece la televiziunea digitală terestră

1720

03 may 2022

Ne bucurăm să anunţăm etapa de finalizare a proiectului de tranziție la Televiziunea Digitală Terestră pentru telespectatorii din Republica Moldova. Vom oferi calitate în casele tuturor Moldovenilor dar şi o nouă perspectivă de dezvoltare pentru Televiziunea Națională.

După o perioadă în care transmisia canalelor SRTV a funcţionat în paralel, atât digital, cât şi analog, transmisia analogică va fi întreruptă complet și vom pune accent în continuare pe dezvoltarea standardului nou pentru furnizarea serviciilor digitale de televiziune.

Întru executarea prevederilor Legii nr.60 din 17.03.2022, pentru modificarea unor acte legislative (Publicat: 08-04-2022 în Monitorul Oficial Nr. 98-105 art. 169), precum Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova nr.174/2018 și Legea comunicațiilor electronice nr. 241/2007.

Vă informăm că la data de 03 mai 2022, orele 10:00, Î.S. „Radiocomunicații” va întrerupe complet distribuția analogică a programului de televiziune „Moldova 1” pe întreg teritoriu Republicii Moldova.

Prin urmare, telespectatorii vor avea posibilitatea de a recepționa programul național de televiziune doar din pachetul digital al Multiplexului naţional A (format DVB-T2).

Multiplexul de televiziune digitală terestră cu o acoperire națională de circa 98% este destinat difuzării serviciilor media audiovizuale cu acces necondiționat, oferind o calitate înaltă a imaginii și sunetului, totul absolut gratuit, având nevoie doar de un set-top-boxe, sau dacă televizorul este mai performant și are deja incorporat standartul H-265, atunci doar scanați programele și puteți viziona televiziunea digitală terestră.

 

Partajează

Parteneri

Societatea Română de Televiziune
Telesistem TV SRL
ÎM "Orange Moldova" SA
France Media Monde
I.P.N.A. Compania "Teleradio-Moldova"
ÎM "Moldcell" SA
Broadcasting Board of Governors
ÎCS "General Media Group Corp" SRL
SA "Moldtelecom"
TV5 Monde
Telestar Media SRL
FCC "Micul Samaritean"
"Selectcanal" SRL

Produsul a fost adăugat în coș

Continuă cumpărăturile Finisează comanda