Republica Moldova va trece definitiv la televiziunea digitală terestră

3252

17 march 2022

Parlamentul a aprobat, în lectură finală, modificările la Codul serviciilor media audiovizuale și la Legea comunicațiilor electronice. S-a aprobat tranziția la 1 mai, de la televiziunea analogică, la cea digital terestră.

Acest lucru înseamnă că utilizatorii vor avea acces gratuit la un număr de până 18 canale TV, în calitate mult mai bună. Totodată, costurile vor fi mult mai mici pentru televiziunile, care vor să transmită semnalul prin televiziunea digitală terestră.

Printre obiective sunt valorificarea resurselor de spectru radio, asigurarea în continuare a accesului liber și gratuit al populației pe întregul teritoriu al Republicii Moldova la semnalul în format digital terestru al programelor TV.

Mijloacele financiare necesare pentru implementarea prevederilor proiectului sunt prevăzute în bugetul de stat pentru 2022.

Republica Moldova, împreună cu alte 105 state, a semnat aderarea la Acordul Conferinței Regionale de Radiocomunicații privind tranziția în 2015 la televiziunea digitală în standardul DVB-T2 și s-a angajat să renunțe la transmisiunile analoge.

Multiplexul de televiziune digitală terestră cu o acoperire națională de circa 98% este destinat difuzării serviciilor media audiovizuale cu acces necondiționat, astfel încât acesta să fie atractiv pentru furnizorii de servicii media audiovizuale și să fie suplinit la capacitatea sa maximă, oferind accesul la aceste servicii pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Partajează

Parteneri

ÎCS „Reforma Art” SRL
ÎCS „Pro Digital” SRL
AO „Media Alternativă”
CP „Gagauziya Radio Televizionu”
SRL „Vocea Media”
SRL „Noroc Media”
SRL „Radio Plai”
SRL „Radio Hit”
Societatea Română de Televiziune
ÎM "Orange Moldova" SA
France Media Monde
I.P.N.A. Compania "Teleradio-Moldova"
ÎM "Moldcell" SA
U.S. Agency for Global Media
SA "Moldtelecom"
TV5 Monde
FCC "Micul Samaritean"
"Selectcanal" SRL

Produsul a fost adăugat în coș

Continuă cumpărăturile Finisează comanda