Extinderea ariei de acoperire DVB-T2

8858

27 september 2018

Întreprinderea de Stat „Radiocomunicaţii” a extins aria de acoperire cu semnal digital terestru, prin punerea în funcţiune, în primele 9 luni ale anului 2018, a următoarelor emiţătoare DVB-T2 de putere mare: Trifeşti (canalul 28), Străşeni (canalul 31), Edineţ (canalul 30), Ungheni (canalul 22) şi Cimişlia (canalul 36). Mai devreme în semestrul II anului 2017 au fost puse în emiţătoare DVB-T2 de putere mare la staţiile Mîndreştii Noi (canalul 22), Căuşeni (canalul 21) şi Cahul (canalul 36).

Proiectul de implementare a televiziunii digitale terestre în Moldova a fost demarat în data de 16 iunie 2015, după obţinerea Licenţei pentru utilizarea frecvenţelor/canalelor radio în banda de frecvenţe (470-694 MHz) în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice în sistemul digital terestru de televiziune (Multiplex naţional A). Astfel, către finele anului 2015 au fost date în exploatare 13 emiţătoare DVB-T2 cu puterea de emisie 300W la staţiile susmenţionate şi în localităţile: Drochia (canalul 22), Ivancea (canalul 31), Hînceşti (canalul 31), Comrat (canalul 36), Bender (canalul 21). Apoi, după cum a fost menţionat, emiţătoarele DVB-T2 cu puterea de emisie 300W la staţiile Mîndreştii Noi, Căuşeni, Cahul, Trifeşti, Străşeni, Edineţ, Ungheni şi Cimişlia au fost înlocuite cu emiţătoare DVB-T2 mai puternice.

În scopul extinderii ariei de acoperire, în anul 2018 au fost puse în funcţiune emiţătoarele în loc. Soroca (canalul 28), Leova (canalul 36) şi Baimaclia (canalul 36). Astfel, aria de acoperire cu semnal digital terestru fost atinsă până la cca. 95% din teritoriul ţării.

Astfel, Î.S. „Radiocomunicaţii”, va continua extinderea ariei de acoperire cu semnal digital terestru prin identificarea localităţilor amplasate în aşa zisele „zone de umbră”, în urma cărora vor fi instalate emiţătoarele DVB-T2 de mică putere. Aceste acţiuni vor permite asigurarea ratei de acoperire a teritoriului de cca 97%.

Informaţii despre zona de acoperire estimată a emiţătoarelor DVB-T2, la momentul actual, poate fi obţinută prin consultarea hărţii

Partajează

Parteneri

ÎCS „Reforma Art” SRL
ÎCS „Pro Digital” SRL
AO „Media Alternativă”
CP „Gagauziya Radio Televizionu”
SRL „Vocea Media”
SRL „Noroc Media”
SRL „Radio Plai”
SRL „Radio Hit”
Societatea Română de Televiziune
ÎM "Orange Moldova" SA
France Media Monde
I.P.N.A. Compania "Teleradio-Moldova"
ÎM "Moldcell" SA
U.S. Agency for Global Media
SA "Moldtelecom"
TV5 Monde
FCC "Micul Samaritean"
"Selectcanal" SRL

Produsul a fost adăugat în coș

Continuă cumpărăturile Finisează comanda